INTERVENTII DE URGENTA
grand gaz

INSTALATII TERMICE

grand gaz

INSTALATIA DE APA SI INCALZIRE: CUPRU SAU POLIPROPILENA (PPR)?

Instalatia de apa si instalatia de incalzire necesita o atentie sporita deoarece confortul locuinteI este asigurat in mare masura de buna functionare a acestora. Calitatea si fiabilitatea instalatiilor depinde de calitatea materialelor si desigur a manoperei. 

Tevile pentru instalatiile de apa si incalzire pot fi tevi de cupru sau PPR. Alegerea materialului se face luand in considerare mai multe aspecte: pretul, rezistenta in timp, randamentul, dar si factorul estetic.

grand gaz

PROPRIETATI, AVANTAJE SI DEZAVANTAJE:

1. PROPRIETATI SI UTILIZARE: 

PPR-ul face parte din categoria materialelor termoplastice. Are o rezistenta mare la temperaturi inalte, o excelenta rezistenta chimica si la coroziune si o rezistenta medie la impact. Este ecologica, non-toxica si prietenoasa cu mediul inconjurator. Are o greutate mica, astfel se transporta si se manipuleaza foarte usor.

PPR-ul este utilizat tot mai des datorita calitatii, a manevrabilitatii facile si a pretului mic. Tevile PPR pot fi fara insertie, cu insertie de fibra compozita sau cu insertie de aluminiu.

Cuprul este un material natural si foarte performant. Rezista la temperaturi, presiuni si conditii meteo extreme, nu imbatraneste niciodata si nu isi schimba proprietatile decat in conditii de montare improprii.

PPR-ul este recomandat in cazul instalatiilor de incalzire ingropate in pardoseala sau in perete, deoarece polipropilena este mai groasa si are o rezistenta crescuta la presiunea sapei sau a peretelui, si nu trebuie izolata asa cum trebuie cele din cupru. In schimb, in cazul instalatiei aparente, tevile de cupru arata mult mai bine din punct de vedere estetic, conductele de polipropilena avand un aspect masiv, in special in zonele de imbinare.

2. AVANTAJE SI DEZAVANTAJE:

Costurile: tevile de cupru pot ajunge sa coste chiar si cu 15% mai mult decat tevile de polipropilena.

Randamentul: tevile din polipropilena nu pierd caldura, iar coeficientul de transfer termic este foarte mic. Tevile de cupru au un transfer termic ridicat cu exteriorul insa pot atinge acelasi randament ca al tevilor din PPR, dar numai printr-o buna izolatie care presupune costuri suplimentare.

Rezistenta la coroziunea chimica al tevilor de PPR este mult mai ridicata decat a cuprului. Tocmai de aceea se recomanda ca in cazul in care instalatia de incalzire este conectata la sistemul centralizat sa se monteze tevi de PPR intrucat cele de cupru nu ar rezista la curatare cu substante chimice.

Estetica: tevile din polipropilena sunt mai masive si mai inestetice, fitingurile fiind chiar mai mari si mai voluminoase decat teava in sine, in vreme ce tevile din cupru sunt mai subtiri si placute privirii. De asemenea, tevile din cupru se pot vopsi in diferite culori, pentru a se asorta perfect decorului fiecarei incaperi. Si tevile din PPR se pot vopsi, insa in cazul lor vopseaua nu rezista.

grand gaz

De ce sa alegi grand gaz?

AUTORIZATI ANRE SI ISCIR

Personalul nostru este autorizat ANRE si ISCIR. Clientii nostri sunt multumiti si revin cu incredere la serviciile noastre. 

GARANTIE PENTRU TOATE LUCRARILE

Oferim clientilor nostri garantia calitatii si a sigurantei pentru fiecare lucrare. Interventii rapide si mentenanta stabilita contractual. 

AUTORIZATII SI ACREDITARI

Detinem autorizatii ANRE si ISCIR, precum si acreditare SRAC pentru serviciile oferite. 

Portofoliu

O parte dintre clientii nostri

grand gaz

Parerile clientilor

0 +

Proiecte finalizate

0 +

Angajati experimentati

0 %

Clienti multumiti

0 +

Acreditari relevante

grand gaz

Ai nevoie de
informatii rapid?

Completeaza formularul si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.